A. Iš sugrežiotų PVC vamzdelių – va toks.
Bet man tai jis įtartinas – ar neužsikemša tos skylutės po kiek laiko? Ar paskui jo plovimas ne problematiškas?
B. Radau dar va tokį filtrą. Man šitas variantas atrodo daug praktiškesnis, bet gal aš klystu?
Gal dar yra kokių filtrų? (žinau kad senovėj tekindavo per malkas, žirninius/ruginius šiaudus, apynius ir pan, bet man kažkaip norisi kad paprasčiau/praktiškiau būtų
Dar keletas naujoko klausimų apie patį procesą:
1. Vieni mentalą daro kubile su filtru apačioj, po to tiesiog tekina, kiti mentalą daro paprastam kubile, po to iškrečia į kubilą su filtru ir tekina misą - kaip geriau? (čia kaip suprantu dėl filtro užsikišimo?)
2. Mačiau kad ant mentalo viršaus padeda subadytą folijos lapą ir ant jo pila karštą vandenį, tuo metu tekinant misą; Kitą metodą girdėjau – tiesiog paprastai užpilt mentalą vandeniu, palaukt kelias valandas ir po to tiesiog ištekint - pirmokas, po to vėl užpilt vandens, palaukt kelias valandas, vėl nutekint - antrokas, nu ir dar trečioką galima... Kuris būdas geresnis?
3. Nu visai durnas klausimas, bet nepykit – ar galima maišyt pirmoką su antroku, trečioku ir tada virt, ar to geriau nedaryt ir atskirai pirmoką ir antroką virt? (čia dėl to klausiu, kad ant galo misos būtų bent 20l)