Burbulas matau kegus klonam naudoji, kokie tie kegai DIN, euro, ar tiks belekoks? Vidinis puodas bus toks http://www.indai.lt/Restoranams-ir-kavi ... 32-cm.html
Braumeister klonas
- zbs
Re: Braumeister klonas
savo Brauduino įpusėjau konstruot - klausimukas dėl sulietuvinto softo, jei nesaugomas autorinių teisių, gal galėčiau gaut kopiją 
Burbulas matau kegus klonam naudoji, kokie tie kegai DIN, euro, ar tiks belekoks? Vidinis puodas bus toks http://www.indai.lt/Restoranams-ir-kavi ... 32-cm.html
- SkyNaras
Pas tave kiek segmentu ekraniukas? Mūsų sulietuvintas softas taikytas 20x4 ekranams. Tokiu galėčiau pasidalint.
- Burbulas
zbs@ Kegai Švyturio. Aš net nežinau kokie jie din ar euro
Vidinis diametras apie 39cm.
Vidinis puodas kaip tik toks kokį naudojau ir aš. Labai gerai tinka. Vilniuje toj parduotuvėje kainuoja mažiau - apie 190Lt.
Jei tik reikės kokio patarimo ar pagalbos būtinai rašyk!!! pagelbėsiu
Ir laukiam konstravimo nuotraukų
Vidinis puodas kaip tik toks kokį naudojau ir aš. Labai gerai tinka. Vilniuje toj parduotuvėje kainuoja mažiau - apie 190Lt.
Jei tik reikės kokio patarimo ar pagalbos būtinai rašyk!!! pagelbėsiu
Ir laukiam konstravimo nuotraukų
- zbs
>SkyNaras - susimėčiau dėl to ekrano, plokštės versija pas mane naujausia pagal AHB forumą ir gavosi lygiai tokia pati, kaip nuotraukose, kur čia 3 puslapyje sudėta, (net kaladėlės taip pat nelygiai susilitavo
), bet originaliam forume buvo kalbėta apie 16x2 LCD, tai tokį ir užsisakiau, o dabar, jeigu teisingai supratau, tai pačiai plokštei tinka ir 20x4, skiriasi tik softas? Jeigu taip, tai galiu susiveikt didesnį, matyti daugiau info ekrane būtų privalumas.
>Burbulas pagal išmatavimus panašu, kad Švyturys naudoja euro standarto kegus, ieškosiu tokio. Rytoj eisiu į verkių parduotuve pigesnio puodo imt.
Dėkoju jum už pagalbą ir norą padėti.
>Burbulas pagal išmatavimus panašu, kad Švyturys naudoja euro standarto kegus, ieškosiu tokio. Rytoj eisiu į verkių parduotuve pigesnio puodo imt.
Dėkoju jum už pagalbą ir norą padėti.
- SkyNaras
taip, originali plokštė naudoja 16x2 ekraną. Čia mes patys nusprendėme panaudoti 20x4, kad tiltu daugiau informacijos.
- Burbulas
ZBS > vienas nesklandumas - naudojant ekraną 20x4 nebeatitinka plokštėje numatytos ekrano tvirtinimo skylės. Mes išsisukom kiek kitaip tvirtinant... įmesiu nuotrauką kai lysiu į pultą.
O šiaip siūlyčiau ekrano jungtį su plokšte daryti laidu. Tos "fiškės" labai nepatikimą kontaktą turi. Aš pradubliavau laidu.
Dar keli klonai. Pirmojo gražus interfeisas
http://hobbybrauer.de/modules.php?name= ... erdate=ASC
http://hobbybrauer.de/modules.php?name= ... d&tid=3866
O šiaip siūlyčiau ekrano jungtį su plokšte daryti laidu. Tos "fiškės" labai nepatikimą kontaktą turi. Aš pradubliavau laidu.
Dar keli klonai. Pirmojo gražus interfeisas
http://hobbybrauer.de/modules.php?name= ... erdate=ASC
http://hobbybrauer.de/modules.php?name= ... d&tid=3866
- SkyNaras
susinervinau dėl to pirmojo linko 
- Burbulas
Man štai kas užkliuvo. Kodėl jis sujungė teno korpusą su puodo korpusu? Kokia čia mintis? nebent čia tiesiog mechaniniam patvarumui...
[attachment=9138,535]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- SkyNaras
Įtariu kad dėl tvirtumo, kad netabaluotų, bet tuomet įtvirtinimo vietą daryčiau kitoje pusėje... Keistas sprendimas ir tiek.
- puaka
Grazu ziureti i tokius kurinius, matosi tikrai nemazai darbo ideta.
Uzsiimciau ir as panasiu konstravimu, jei tik gauciau kur nebrangiai nusipirkti nerudijancio plieno kombinuota boileri 100-150 ltr., kuris manau, labai palengvintu projekto igyvendinima
Uzsiimciau ir as panasiu konstravimu, jei tik gauciau kur nebrangiai nusipirkti nerudijancio plieno kombinuota boileri 100-150 ltr., kuris manau, labai palengvintu projekto igyvendinima
- SkyNaras
Spėju kad bus pigiau užsakyti pas kokį gerą suvirintoją.
- Burbulas
Kilo man mintis įtaisyti mano klono viduje aušintuvą/gyvatuką. Numatau tik vieną minusą - bus kiek sunkiau valyti.
Pliusai keli:
1. Virimo pabaigoje galima uždaryti dangtį - mažesnė tikimybė užkrėst auštančią misą.
2. Gyvatukas dezinfekuosis visą virimą
plius nereikia rūpintis įkišt/ištraukt
3. Atsilaisvina puodo centras (gyvatukas bus prie pat sienelės kaip nuotraukoje) - galima nesunkiai suorganizuot automatinį "sūkurį" (whirlpool). Pasekoje dar keli pliusai gaunas: drumzlės susikaups centre ir aušinimo efektyvumas padidės.
4. Sumažėja tūris tarp talpų - atitinkamai sumažės vandens ir salyklo santykis.
Berods esu skaitęs, kad trumpalaikis (iki paros) misos kontaktas su variu nėra blogai... bet nesu tikras. Gal kas galėtų nuraminti?
[attachment=9191,537]
Pliusai keli:
1. Virimo pabaigoje galima uždaryti dangtį - mažesnė tikimybė užkrėst auštančią misą.
2. Gyvatukas dezinfekuosis visą virimą
3. Atsilaisvina puodo centras (gyvatukas bus prie pat sienelės kaip nuotraukoje) - galima nesunkiai suorganizuot automatinį "sūkurį" (whirlpool). Pasekoje dar keli pliusai gaunas: drumzlės susikaups centre ir aušinimo efektyvumas padidės.
4. Sumažėja tūris tarp talpų - atitinkamai sumažės vandens ir salyklo santykis.
Berods esu skaitęs, kad trumpalaikis (iki paros) misos kontaktas su variu nėra blogai... bet nesu tikras. Gal kas galėtų nuraminti?
[attachment=9191,537]
- Lrytas1
Kokie ten žarnų galai ant gyvatuko sandarinimo ? Jei ne silikonas tai ...
Smagus bus virpulo rezultatas su drainu per vidurį katilo.
Smagus bus virpulo rezultatas su drainu per vidurį katilo.
- Burbulas
Nuotraukoje ne mano aparatas... įkėliau kaip pavyzdį
- Lrytas1
Aš tokio sprendimo pliusą matau tik vieną 
"plius nereikia rūpintis įkišt/ištraukt"
"plius nereikia rūpintis įkišt/ištraukt"
- puaka
Mane boileris klonui domina del 2 priežasčių :
1 Puodo apšiltinimas leistu sutaupyti daug elektros
2 Aušinimas be jokiu problemu naudojant tokio tipo boilerį
[attachment=9200,539]
1 Puodo apšiltinimas leistu sutaupyti daug elektros
2 Aušinimas be jokiu problemu naudojant tokio tipo boilerį
[attachment=9200,539]
- zbs
taupymas apšiltinus puodą man kelia abejonių, verdant vis tiek atviras puodas turi būti, nebent salinant kažkiek pasiteisintų, bet nemanau, kat tai būtų daug.
Prieš pora dienų mastant apie konstrukcijos ypatybes man irgi kilo mintis įmontuoti šaldytuvą, tik galvojau geriau būtų nerudyjančio plieno gyvatukas - nereaguoja su misa ir plaunasi geriau.
>Burbulas, ekraną sujungti laidu gera mintis, vakar 16x2 gavau, tai matavau ant plokštės ir tos fyškės man irgi nepatiko.
Puodą 25l jau turiu, tik dangtis pasirodo jam atskirai eina ir toj parduotuvėj neturėjo jo.
Prieš pora dienų mastant apie konstrukcijos ypatybes man irgi kilo mintis įmontuoti šaldytuvą, tik galvojau geriau būtų nerudyjančio plieno gyvatukas - nereaguoja su misa ir plaunasi geriau.
>Burbulas, ekraną sujungti laidu gera mintis, vakar 16x2 gavau, tai matavau ant plokštės ir tos fyškės man irgi nepatiko.
Puodą 25l jau turiu, tik dangtis pasirodo jam atskirai eina ir toj parduotuvėj neturėjo jo.
- SkyNaras
puaka, man atrodo, kad jeigu nenupjausi boilerio viršaus tai virimui toks daiktas nelabai tiks, nes garavimas verdant misą reikalingas.
Tinkama kaitinimo elementą bus nelengva įstatyti. Tinkami būna tik taip vadinami "orinį". Jie pakankamai ilgi.
Su puodu ar kegu būtų viskas paprasčiau.
Tinkama kaitinimo elementą bus nelengva įstatyti. Tinkami būna tik taip vadinami "orinį". Jie pakankamai ilgi.
Su puodu ar kegu būtų viskas paprasčiau.
- Burbulas
ZBS> mes kai pirkome šituos http://www.indai.lt/Restoranams-ir-kavi ... 32-cm.html irgi vieno dangčio neturėjo, bet atvežė vėliau - dangtis buvo už tą pačią kainą kartu su puodu. Pasiaiškink, manau bando apgaut!
- puaka
Tai aišku, kad viršu nupjaučiau.Paprasčiausiai nėra taip lengva išplauti tuos aušinimo gyvatukus ar kait. elementus, jei jie stacionariai sumontuoti viduje. Jei jau mokėti už elektra, tai norėtusi labiau komfortiško virimo ir tvarkymo, todėl boileris liktu tik kaip paprastas puodas. Visa kita butu sukišta apačioje,kaitinimo elementai taip pat 3 vnt po 2,1 =6,3kW (į trifaze) + 4 ratukai ir į garažo kampą visą įrenginį:)
Gal kada ir prisiruošiu pasidaryti, kad ir iš plieninio stiklo keramika dengto naudoto boilerio...
[attachment=9206,540]
Gal kada ir prisiruošiu pasidaryti, kad ir iš plieninio stiklo keramika dengto naudoto boilerio...
[attachment=9206,540]
- SkyNaras
Gar tuomet ir neblogas variantas. Jeigu kalbam apie Braumeisterio kloną, siauroje dugno vietoje bus sunkoka sumontuoti kaitinimo elementus. Labai grubiais paskaičiavimais bendras elementų ilgis tavo atveju bus 6 metrai. Juos reiktu laikyti kuo arčiau dugno. Ir jie turėtų eiti pagal sienelių pakraštį. Jeigu kaitinimo elementai bus per aukštai, jų neapsems misa salinimo(tekinimo) metu.
- Burbulas
pilnai apšiltintas dar va toks variantas yra http://www.blockpost.lt/nerudijancio-pl ... afef156b56 Vokiečių ebay galima dar pigiau rast, bet siuntimas brangokas.
Aš esu bandęs įvairius variantus su apšiltinimu ir be (apšiltintas tik šoninis paviršius), 2kW ir 2,5 kW:
2kW 25L temperatūra nuo 25* iki 55*
be apšiltinimo per 42min
su apšiltinimu per 33min
2,5kW 25L temperatūra nuo 25* iki 55*
be apšiltinimo per 29min
su apšiltinimu per 25min
Bandžiau ir su 3kW, bet išmuša nuotėkio relės apkrovos apsaugą... jei be jos - išmušė buto saugiklį
teko mažint. Dabar 2,65kW. Veikia gerai.
Aš esu bandęs įvairius variantus su apšiltinimu ir be (apšiltintas tik šoninis paviršius), 2kW ir 2,5 kW:
2kW 25L temperatūra nuo 25* iki 55*
be apšiltinimo per 42min
su apšiltinimu per 33min
2,5kW 25L temperatūra nuo 25* iki 55*
be apšiltinimo per 29min
su apšiltinimu per 25min
Bandžiau ir su 3kW, bet išmuša nuotėkio relės apkrovos apsaugą... jei be jos - išmušė buto saugiklį
- puaka
Aisku, daug kas priklauso nuo aplinkybiu ir galimybiu kur bus verdamas alus (elektr. galingumai,vieta irangos laikymui ir t.t)
Del 6 metru elementu
) rasiau jau pries tai, kad kaitinimo elementai butu PO PUODU
Nebutina kopijuoti ar klonuoti, kad ir vokisko produkto...
Siulau mastyti inovatyviau
Del 6 metru elementu
Nebutina kopijuoti ar klonuoti, kad ir vokisko produkto...
Siulau mastyti inovatyviau
- SkyNaras
Jeigu elementai bus po puodu, labai ilgai truks temperatūrų kėlimų ir virimo procesas.
- puaka
Nemanau, kad ilgai truks, bet kaip sugalvoti koki nors elektronini galingumo reguliatoriu, kad virimui palaikyti liktu dirbti tik viena tena su siurbliu,tai jau kitas klausimas.Kaitinimo elementus deciau stai tokius
[attachment=9212,541] [attachment=9212,542]
[attachment=9212,541] [attachment=9212,542]
- Burbulas
Įdėjau gyvatuką
ir aptepiau termoizoliacijos kraštą silikonu - vis tarp sluoksnių prilašėdavo kondensato.
[attachment=9220,544] [attachment=9220,545] [attachment=9220,546] [attachment=9220,547]
[attachment=9220,544] [attachment=9220,545] [attachment=9220,546] [attachment=9220,547]
- Burbulas
Dar vienas patobulinimas - filtras iš polipropileno yra lengvesnis už vandenį ir bando kilt į paviršių. Pasunkinimui kojeles padariau iš nerūdijančio plieno varžtų.
[attachment=9221,548] [attachment=9221,549]
[attachment=9221,548] [attachment=9221,549]
- Burbulas
Virimo metu virtuvės sienos būdavo drėgnos nuo kondensato... kvapas (nors ir labai man patinkantis
) pasklisdavo po visą butą. Išsprendžiau šį nepatogumą sukonstravęs garų šalinimo "įrenginuką":
Ventiliatorius 40Lt 100m3/h
Alkūnė 10Lt
Plastikinė dėžė 32Lt
Ortakis 7Lt
Sąvaržos 8lt
Grotelės su skyle 7,5Lt
-------------------------
Viso 105Lt
Veikia puikiai. Kondensato ant sienų nebėra, tik ant šalia aparato esančios sienos keli lašeliai. Ant dėžės kažkiek susidaro, bet ne kritiška. Kai nereikalingas - išardau. Tiesa, ortakį reiks keisti - ši aliumininė pigiena ilgai netvers... reiktų naudot lankstų PVC ortakį.
P.S. Dėžėje daryt skylę geriau lituoklio pagalba - plastikas lengvai sutrunka.
[attachment=9270,551] [attachment=9270,552] [attachment=9270,553] [attachment=9270,554]
Ventiliatorius 40Lt 100m3/h
Alkūnė 10Lt
Plastikinė dėžė 32Lt
Ortakis 7Lt
Sąvaržos 8lt
Grotelės su skyle 7,5Lt
-------------------------
Viso 105Lt
Veikia puikiai. Kondensato ant sienų nebėra, tik ant šalia aparato esančios sienos keli lašeliai. Ant dėžės kažkiek susidaro, bet ne kritiška. Kai nereikalingas - išardau. Tiesa, ortakį reiks keisti - ši aliumininė pigiena ilgai netvers... reiktų naudot lankstų PVC ortakį.
P.S. Dėžėje daryt skylę geriau lituoklio pagalba - plastikas lengvai sutrunka.
[attachment=9270,551] [attachment=9270,552] [attachment=9270,553] [attachment=9270,554]
- west
nu "hy endas" kitaip nepavadinsi
- Burbulas
Gal ir ne techninės minties stebuklas, bet problemėmos su kondensatu nebėra... ir už nebrangiai