Ne kartą girdėjau sakant, kad alus užraugtas/rūgsta. Ar rūgsta yra sinonimas žodžiui fermentuojasi? Visą laiką galvojau, kad rūgsta, tai kai raugo bakterijos dirba (kefyras), o aluj tai mielės.
Pasak https://www.vle.lt/Straipsnis/rugimas-81450 sako, 'rūgmas, fermentãcija, angliavandenių virtimas alkoholiu, anglies dioksidu ir rūgštimis veikiant fermentams.', kad rūgimas ir fermentacija yra sinonimai, tik kažkaip nesitiki, kad raugintuose agurkuose yra alkoholio.
Alus fermentuojasi ar rūgsta?
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Alus fermentuojasi ar rūgsta?
O koks skirtumas, kaip vadinam kai suprantam apie ką kalbam?
Aš pats visada sakau "rūgsta, užrūgo, išrūgo", turėdamas omenyje fermentaciją - tiesiog dėl paprastumo. Gal mane pataisys, bet plačiąja prasme rūgimas = fermentacija.
O dėl alkoholio fermentuotuose maisto produktuose, gal nustebsi, bet šiek tiek alkoholio yra kefyre (gali būti net iki 2%), raugintuose agurkuose ar kopūstuose, jogurte, ir netgi duonoje (iki 0.1-0.3%).
Aš pats visada sakau "rūgsta, užrūgo, išrūgo", turėdamas omenyje fermentaciją - tiesiog dėl paprastumo. Gal mane pataisys, bet plačiąja prasme rūgimas = fermentacija.
O dėl alkoholio fermentuotuose maisto produktuose, gal nustebsi, bet šiek tiek alkoholio yra kefyre (gali būti net iki 2%), raugintuose agurkuose ar kopūstuose, jogurte, ir netgi duonoje (iki 0.1-0.3%).
- kerla
- Pranešimai: 16
- Užsiregistravo: 2020-10-15, 19:09
Re: Alus fermentuojasi ar rūgsta?
GerasKrauzenas rašė: ↑2020-06-24, 11:43O koks skirtumas, kaip vadinam kai suprantam apie ką kalbam?
Aš pats visada sakau "rūgsta, užrūgo, išrūgo", turėdamas omenyje fermentaciją - tiesiog dėl paprastumo. Gal mane pataisys, bet plačiąja prasme rūgimas = fermentacija. bloknotų gamyba
O dėl alkoholio fermentuotuose maisto produktuose, gal nustebsi, bet šiek tiek alkoholio yra kefyre (gali būti net iki 2%), raugintuose agurkuose ar kopūstuose, jogurte, ir netgi duonoje (iki 0.1-0.3%).