Alus fermentuojasi ar rūgsta?

Jeigu niekur netinka, rašykite čia.
ATSAKYTI
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Alus fermentuojasi ar rūgsta?

Standartinė Awtas »

Ne kartą girdėjau sakant, kad alus užraugtas/rūgsta. Ar rūgsta yra sinonimas žodžiui fermentuojasi? Visą laiką galvojau, kad rūgsta, tai kai raugo bakterijos dirba (kefyras), o aluj tai mielės.
Pasak https://www.vle.lt/Straipsnis/rugimas-81450 sako, 'rūgmas, fermentãcija, angliavandenių virtimas alkoholiu, anglies dioksidu ir rūgštimis veikiant fermentams.', kad rūgimas ir fermentacija yra sinonimai, tik kažkaip nesitiki, kad raugintuose agurkuose yra alkoholio.
Krauzenas
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Alus fermentuojasi ar rūgsta?

Standartinė Krauzenas »

O koks skirtumas, kaip vadinam kai suprantam apie ką kalbam? :)
Aš pats visada sakau "rūgsta, užrūgo, išrūgo", turėdamas omenyje fermentaciją - tiesiog dėl paprastumo. Gal mane pataisys, bet plačiąja prasme rūgimas = fermentacija.

O dėl alkoholio fermentuotuose maisto produktuose, gal nustebsi, bet šiek tiek alkoholio yra kefyre (gali būti net iki 2%), raugintuose agurkuose ar kopūstuose, jogurte, ir netgi duonoje (iki 0.1-0.3%).
Vartotojo avataras
kerla
Pranešimai: 16
Užsiregistravo: 2020-10-15, 19:09

Re: Alus fermentuojasi ar rūgsta?

Standartinė kerla »

Krauzenas rašė:
2020-06-24, 11:43
O koks skirtumas, kaip vadinam kai suprantam apie ką kalbam? :)
Aš pats visada sakau "rūgsta, užrūgo, išrūgo", turėdamas omenyje fermentaciją - tiesiog dėl paprastumo. Gal mane pataisys, bet plačiąja prasme rūgimas = fermentacija. bloknotų gamyba

O dėl alkoholio fermentuotuose maisto produktuose, gal nustebsi, bet šiek tiek alkoholio yra kefyre (gali būti net iki 2%), raugintuose agurkuose ar kopūstuose, jogurte, ir netgi duonoje (iki 0.1-0.3%).
Geras :shock:
ATSAKYTI