Taigi jei tik man nesimato ir užsidubliuos, prabočykit.
Vienžo, labai gerai, kad virsi šviesų apyniuotą. Tadu testas - ką ir kaip turi pakeisti savo vandenyje, kad pavyktų?
Dabar galvoju.. ar tai man padėjo, ar visai į kampą įspraudė...Lrytas1 rašė:Paviršinis vanduo, tokio net ne gerčiau (nors ir ne nuodingas
P.S. nemoku iš bendro kietumo ka nors išburti, bet ten matyt galima sužinoti bent Kalcio kiekį.
Nebent labai teoriškai. Maždaug taip: kietumą sudaro 80% kalcio + 20% magnio. 2,77*0,8= 2,216, kas yra maždaug 44 mg/l kalcio ir tarkime 11 mg/l magnio. Vienžo pakankamai minkštas vanduo. Karbonatus galime spėti iš lempos, bus maždaug 85 proc bendro kietumo lygio, pagal analogiją su kitais tyrimais. karbonatinio kietumo 1 meq/l yra apie 50 mg/l CaCO3, tai tavo vadinasi bus apie 100 mg/l. Sulfatus ir chloridus matai tyrime.Nemas rašė: Sveiki, ar galima išburti, ką nors i tokio vandens tyrimo? Čia Šaltinio kurio vandeni neseniai pradėjau naudojti, o tyrimo duomenys yra šalia jo,kadangi vyksta namo statybos, tai vanduo ateityje keisis, tad nenoriu investuoti į išsamesnius. Bandau susikurti IPA alui vandens profilį, tačiau net nežinau į ką dabar atsižvelgti turint tokius duomenis. Žinau, kad klausimas bendras ir nėra labai tikslus, bet pagrindinė mintis tokia: turint tai, ar tai padėtų nustatinėjant tikslesnį vandens profilį? kokių medžiagų trūksta, ar per daug? Kažkodėl galvoju, kad ne... , bet, sakau paklausiu... .
Manau, kad mg/l. Visi mano skaičiavimai labai spekuliatyvūs. Bet aš tokiais remčiausi, jeigu geriau neturėčiau.Nemas rašė:Dar paklausiu,ar sulfatai ir chloridai čia išreikšti mg/l ? ar reikia dar persiskaičiuoti? Tikiu, kad mg/l, bet geriau paklausti, nei į lankas nupjauti.