"Kegeratorius" - reikia patarimų
Parašytas: 2021-01-14, 23:22
Po 7 metų aludarystės, jau galutinai įgrįso buteliai , nusprendžiau pereit prie kegų ir pasidaryt "kegeratorių".
Nusipirkau 6 "Cornelius" kegus, jungtis, 8l(5kg) CO₂ balioną, CO₂ reduktorių, termo-kontrolerį (kad šaldiklis veiktų pliusinėj temperatūroj). Tačiau dėl kitų dalykų esu gan žalias ir būtų gerai išgirsti patarimų/nuomonių iš tų kas jau pasidarė ir naudoja. Jei nesunku, turiu kelis klausimus.
Mąstau pirkt šaldiklį, apie ~280l talpos, kuriame tilptų 6~7 kegai (po 19l), padaryti jam paaukštinimą iš medžio (kaip foto), kuriame ir sumontuot kranus ir pan. Dabar kas man rūpi, ir nelabai išmanau:
1. Kokius kranus geriausia pirkti? Kiek realiai reikalingi/naudingi yra reguliatoriai ant krano, tokie kaip čia? Jie yra ir brangesni, ir ardymas/valymas manau sudėtingesnis nei tarkim tokių paprastų. Kokie atsiliepimai iš praktikos? (nedažnai perkamas daiktas, tai norėtųsi nusipirkt kad vėliau nekeltų problemų).
2. Kokio vidinio diametro ir ilgio reikia žarnelių nuo kego iki krano? Kiek suprantu tai labai įtakoja putojimą pilant į bokalą. Kol kas laikinai naudoju "Picnic" kranelį su 2m ilgio ⌀7mm žarnele, tai net ir ant 0.5 bar slėgio/1°C temperatūros, gaunasi pusė taurės putų... (kranelį iš kart atidarau iki galo, kitaip dar daugiau putoja).
3. Kokia yra tokios sistemos priežiūra - kiek ilgai galima palikti "stovintį" alų žarnelėse? Pvz. aš alų vartoju tik savaitgaliais - ar per savaitę jis ten kranuose neužrūgsta/neuždžiūna? Nesinorėtų po kiekvieno savaitgalio praplovinėt žarnelių ir kranų...
4. Gal dar turite kokių pastebėjimų, gal kažką darytumėt kitaip, jei darytumėt dabar ir pan.
Na, aš mąstau maždaug apie tokią konstrukciją:
Nusipirkau 6 "Cornelius" kegus, jungtis, 8l(5kg) CO₂ balioną, CO₂ reduktorių, termo-kontrolerį (kad šaldiklis veiktų pliusinėj temperatūroj). Tačiau dėl kitų dalykų esu gan žalias ir būtų gerai išgirsti patarimų/nuomonių iš tų kas jau pasidarė ir naudoja. Jei nesunku, turiu kelis klausimus.
Mąstau pirkt šaldiklį, apie ~280l talpos, kuriame tilptų 6~7 kegai (po 19l), padaryti jam paaukštinimą iš medžio (kaip foto), kuriame ir sumontuot kranus ir pan. Dabar kas man rūpi, ir nelabai išmanau:
1. Kokius kranus geriausia pirkti? Kiek realiai reikalingi/naudingi yra reguliatoriai ant krano, tokie kaip čia? Jie yra ir brangesni, ir ardymas/valymas manau sudėtingesnis nei tarkim tokių paprastų. Kokie atsiliepimai iš praktikos? (nedažnai perkamas daiktas, tai norėtųsi nusipirkt kad vėliau nekeltų problemų).
2. Kokio vidinio diametro ir ilgio reikia žarnelių nuo kego iki krano? Kiek suprantu tai labai įtakoja putojimą pilant į bokalą. Kol kas laikinai naudoju "Picnic" kranelį su 2m ilgio ⌀7mm žarnele, tai net ir ant 0.5 bar slėgio/1°C temperatūros, gaunasi pusė taurės putų... (kranelį iš kart atidarau iki galo, kitaip dar daugiau putoja).
3. Kokia yra tokios sistemos priežiūra - kiek ilgai galima palikti "stovintį" alų žarnelėse? Pvz. aš alų vartoju tik savaitgaliais - ar per savaitę jis ten kranuose neužrūgsta/neuždžiūna? Nesinorėtų po kiekvieno savaitgalio praplovinėt žarnelių ir kranų...
4. Gal dar turite kokių pastebėjimų, gal kažką darytumėt kitaip, jei darytumėt dabar ir pan.
Na, aš mąstau maždaug apie tokią konstrukciją: