Pirmi mano alaus virimai buvo emaliuotame 24 l. puode. Salinau šaltkrepšyje su įmontuota drenažo sistema iš CPVS vamzdelių. Virimai buvo ilgi ir sunkūs. Puodą reikėjo apvynioti dviem rankšluosčiais, kad užvirtų ant stiklokeramikos kaitlentės. Salinimas šaltkrepšyje irgi nedžiugino. Tai pasiskaitęs apie kitų aludarių kūrybą, nusprendžiau pats pasidaryti rimtesnį aparatą alui virti.
Ppasidėjo didesnio puodo paieškos. Tinkamą 40 l naudotą elektrinį puodą radau ebėjuje. Jis jau buvo pritaikytas alui virt. Puodo galingumas 2600 kW. Originalus termostatas pakankamai tiksliai palaiko užduotą temperatūrą.
Įmontuotas normalus kranelis:

Ir viduje įstatytas filtras apyniams:

Filtras pasirodė nieko vertas, nes jau pirmo virimo metu užsikimšo. Buvo amputuotas. Vietoje jo įstačiau 15 mm skersmens varinį vamzdelį misos paėmimui iš puodo centro.
Vidinę talpą padariau iš tokio puodo:
http://pigu.lt/virtuves_buities_apyvoko ... id=5196199

Skyles dugne išpjoviau dremeliuku. Tinklelis nerūdyjančio plieno, 1 mm skersmens viela, 2,5 mm atstumas tarp vielų. Kojelės – 6 mm neūdyjantys varžtai. Tinklelis puode yra tik įstatytas ir prisuktas su 4 varžtais. Esant poreikiui galima besunkiai jį išimti. Salyklas pro plyšelius neprabėga. Kabliukai iš šonų – skardos likučiai nuo išpjautų skylių. Paskirtis – pakabinti vidinę talpą virš puodo po salinimo, kad misa nuvarvėtų:

Misos cirkuliacijai pirkau siurblį iš ebėjaus:
http://www.ebay.com/itm/12V-3M-Solar-Ho ... 1942047910