Krauzenas rašė:Ar tau kartais neatrodo, kad į viską giliniesi per giliai, ir bent jau pradžiai galima būtų paprastesnius variantus išbandyti? (...

)
Tai kad čia yra paprastai, tik technologija kiek kitokia - su privalumais ir nesuprantu, kodėl tai nėra norma ir savaime suprantama. Bet problemos man pakolkas kyla ne su technologija (slėgį laiko, užsigazuoja, burbuliuoja, mielės išsėda, taruojasi po slėgiu, etc..), o paprastais dalykais (bet ir su technologija problemos, kol neprisidirbs viskas)..)) Ir žinai - reikia greitai pagauti tą patirtį kuria nekurie draugai kaupė ilgai ilgai, užtai ir stengiuosi gilintis..))
Gytis rašė:sunku ką nors patarti, kai tu taip su navarotais viską darai. Mes daugumoje žmonės paprasti - slėgių nekeičiam, nustatom normalią temperatūrą ir laukiam.
Jeigu manęs paklaustum, tai 6C yra gerokai per žema temperatūra turbūt bet kuriam lageriui. Bet nedrįstu teigti tai tavo atveju, nes, prisipažinsiu, nesuprantu ką tu ten darai.
Gyti, jokių navarotų, ir Jūs keičiat slėgius kitaip - ištaravę po butelius, o čia slėgis keliamas šiek tiek anksčiau ir fermenteryje. Dėl lagerio temperatūros, tai pirminė fermentacija (jeigu yra galimybė šiek tiek pakišti po slėgiu 0,3atm.) yra prie žemiausios rekomenduojamos. O kai jau lageriavimas, tai 5-6C yra aukšta - geriau būtų 3C. Vat tą, kur turėjau probleminį rūgimą, dabar jau laikau 3C ir 1atm. - lageriuojasi.. O problemą turėjau, kad iki to lageriavimo keliavau pusantro mėnesio..))
Prisegu nuorodą vienų botanikų mikrobiologų, kurie nagrinėja naminę aludarystę (ir ne tik) ir iš mokslinės pusės.. Gal net kas esate žiūrėję, bet vistiek.. Čia filmukas apie mieles, ir 11-13min. apie fermentacijos temperatūras..
https://www.youtube.com/watch?v=f_-6qI-wbxQ