Savaitgalį prisirinkau laukinių apynių (na tiksliau sodyboj augančių "neveislinių"). Susidžiovinau ir noriu juos panaudoti sausam apyniavimui. Man labiausiai rūpi šitas klausimas - ar saugu "laukinius" apynius dėti į antrinį fermenterį? Alus gan silpnas, apie 4.5% ABV. Žinau kad apyniai antibakteriniai ir t.t., ir su pirktiniais šito klausimo kažkaip nekeliu - bet kaip su laukiniais, ar reiktų nerimaut?
Apyniai švarūs, gražūs, kol skabiau, jokių vabaliukų nepastebėjau, tik porą mini-sraigių buvo

(foto jau išdžiovinti)
O jei toks sprendimas - nusipilu 2-3 litrus alaus, užpilu juo apynius, dedu kiek reikia kalio metabisulfito ("Campden"), palaikau parą, o tada visą tą "sriubą" atgal į fermenterį savaitei. Kad tai užtikrins dezinfekciją tai žinau (vyno gamyboj naudoju campden), bet gal yra kažkokių neigiamų dalykų naudojant jį su apyniais?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.