Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31
Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Sveiki, iškilo toks klausimas. Prieš dvi savaites išsiviriau pilsnerį. 20 ltr į fermenterį ir mielės, ir 5 ltr. į atskirå fermenterį, tik jau be mieliù. Mintis buvo tokia, kad prieš supilstant į butelius alù, sumaišyti su nefermentuota misa, taip pakeičiant cukrù. Bet, praėjus dviems fermentavimosi savaitėms, žvilgterėjau i miså, pamačiau, kad išsiskyrė kažkokios drumzlės ir plaukioje palei dugnå. Klausimas, kas tai galėtu búti ir ar toks sipilstymas į butelius búdas geras?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Pranešimai: 29
- Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
1. 5 litrai misos 15ai lirtų alaus užgazuoti skamba daugokai.
2. Kokioj temperatūroj 5 litrai buvo laikomi? Jei kambario, yra rizika, kad vietoj mielių kita biologija jau pradėjo fermentuoti tuos cukrus.
3. Ant dugno greičiausiai nuosėdos iš baltymų/apynių/t.t.
Žodžiu, kogero nerizikuočiau gazuoti tavo alaus pastovėjusia misa. Cukrus, o dar geriau gliukozė, skamba saugiau.
2. Kokioj temperatūroj 5 litrai buvo laikomi? Jei kambario, yra rizika, kad vietoj mielių kita biologija jau pradėjo fermentuoti tuos cukrus.
3. Ant dugno greičiausiai nuosėdos iš baltymų/apynių/t.t.
Žodžiu, kogero nerizikuočiau gazuoti tavo alaus pastovėjusia misa. Cukrus, o dar geriau gliukozė, skamba saugiau.
Paskutinį kartą redagavo 1 Dalius. Iš viso redaguota 2018 kartus.
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
5 ltr misos ir 20 ltr alučio. Misa ir fermentuojamas alus buvo laikomi +10 laipsniù temp.
Kogero bamdysiu 2,5 ltr misa + 10ltr alaus maišyti, o likusius 10ltr. su gliukoze.
Kogero bamdysiu 2,5 ltr misa + 10ltr alaus maišyti, o likusius 10ltr. su gliukoze.

- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Dažniausiai patariama misą užšaldyt, norint ją gazuoti. Dabar 90 procentų, kad ten jau bus įsiveisę ko nors.
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Koks tavo misos tankis? Užgazavimui reikiamo cukraus/misos kiekį reikia tiksliai skaičiuoti. Kitaip gali gauti bombas.
Pvz. Jei misa yra 1.050 og, o alus 10 laipsnių, tai pusė litro misos duos apie 2.5 vol užsigazavimą.
O kad misoje negyventų nepageidaujama fauna, ją reikia pavirti puode.
Pvz. Jei misa yra 1.050 og, o alus 10 laipsnių, tai pusė litro misos duos apie 2.5 vol užsigazavimą.
O kad misoje negyventų nepageidaujama fauna, ją reikia pavirti puode.
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Misos OG - 1.048
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Gal reiktų pradėti nuo klausimo, o koks tikslas pakeisti cukrų misa?
Kodėl kilo tokia mintis?
Kodėl kilo tokia mintis?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
GIN, tikslas man atrodo fengšui.
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.
-
- Pranešimai: 128
- Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.
jei nenori cukraus, tai naudok gliukozę, skamba sveikuoliškiau .....


Jei vis dar galvoji naudoti tą paliktą nefermentuotą misą, reiktų paragauti, jei neprarūgus ar neįgavus kokio tai pašalinio skonio, tai pavirinti dėl dezinfekavimo ir naudoti pagal reikiamas proporcijas, bet mano nuomone bijoti cukraus yra nesamonė, logiškiau užgazuoti alų misa galima, kai išverdamas naujas alus, o kitą alų jau reikia užgazuoti ...
- Gytis
- Pranešimai: 1830
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Man atrodo, kad nuotykiai garantuoti. Bet aš neatkalbinėju.Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.
Beje, to pridėtinio cukraus ten nelieka, jeigu ką.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?
Nu aš tai gliukozę naudoju ir nesuku ko nereikia, bet kiekvienam laisvė rinktis 
Šiaip, su bet kuo saldžiu gali gazuot - mačiau kažkas gazavo su "Jagermeister". Jei nori būtinai su misa, tai paprasčiau būtų nusipirkt tam reikalui salyklo ekstrakto (skysto arba sauso).
Nesu tikras ar aš teisus, bet ar nadojant gazavimui kelis litrus misos, nebus daugiau nuosėdų buteliuose? Nes kai pagalvoji, juk ir laikom kelias savaites alų kad viskas iš misos nusėstų, o tada nupilam, kad kuo skaidresnis būtų. Iš mažo kiekio gryno cukraus, ko gero tikrai mažiau nuosėdų iškris nei iš kelių litrų misos...

Šiaip, su bet kuo saldžiu gali gazuot - mačiau kažkas gazavo su "Jagermeister". Jei nori būtinai su misa, tai paprasčiau būtų nusipirkt tam reikalui salyklo ekstrakto (skysto arba sauso).
Nesu tikras ar aš teisus, bet ar nadojant gazavimui kelis litrus misos, nebus daugiau nuosėdų buteliuose? Nes kai pagalvoji, juk ir laikom kelias savaites alų kad viskas iš misos nusėstų, o tada nupilam, kad kuo skaidresnis būtų. Iš mažo kiekio gryno cukraus, ko gero tikrai mažiau nuosėdų iškris nei iš kelių litrų misos...