Sveiki,
Iš pažystamų teko išgirsti apie "Keptinį alų", pasirodo egzistuoja toks alaus gaminimo būdas, kada mentalas ( ar tai tiesiog sudrekintas salyklas), yra pašaunamas į orkaitę, ten apkepamas ir iš jo toliau gaminamas alus.
Suvedus "Keptinis alus" į google, atsiranda nemažai straipsnių, kur kalbama apie tokį alų.
Ar teko tokį ragauti/ gaminti jums patiems?
Gal visai įdomus variantas išmėginti, tačiau įdomų tikslus gamybos būdas.
Keptinis Alus
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Keptinis Alus
Užsalink salyklą labai tirštai, +63c valandėlei, gali net visą Tada į orkaitę ir kepk, kol žmona išvarys iš namų Toliau viskas kaip su paprastu salyklu. K ai aš dariau tai viskas išlipo iš blėkos ir smagiai prisvilo orkaitė
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Keptinis Alus
Čia galėsi apie tai išgirsti plačiau https://www.facebook.com/events/482677708929577/
-
- Pranešimai: 40
- Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42
Re: Keptinis Alus
O jei kam teko gaminti, tai kokie įspūdžiai, ta prasme įdomu skonio atžvilgiu ?