kvietinių kruopų panaudojimas alui?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Turiu kelis pakiukus "Cento" kvietinių kruopų ir ne itin įsivaizduoju, kur jas dėti (išmesti gaila, viščiukų neauginu ir t.t.). Ar įmanoma būtų jas kaip nors panaudoti kvietiniam alui (ar kitokio stiliaus alui) kaip nesalyklinį priedą ir ką tai galėtų duoti? Gal kas ką patartumėt?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Virk belgišką Witbier'ą, juk ten, skirtingai nei vokiškam Hefeweizen'ui, naudojami nesalykliniai kviečiai. Kaip tik paskutiniam Witbier'e "cento" kvietines kruopas ir naudojau
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Domaso, o ką kviečio kruopos skirtingai nuo kviečio dribsnių duoda? Aš asmeniškai į kvietinį dedu po 200 g avižinių ir kvietinių dribsnių (permalu ir tiesiai salinimo viedran).
Maistra, variantas, reiks pabandyt
Maistra, variantas, reiks pabandyt
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Nieko skirtingo jei ir ten ir ten gryni kviečiai Jei kvietinius dribsnius iš kokio "Savo alaus" pirksi, tai jie bus alui skirti, be jokių priedų. Tačiau parduotuvėse, pastebėjau, kad kviečių dribsniai dažnai būna su priedais, cukrum, druska ir t.t. - matyt košėm skirti ar pan. O tuo metu kvietinių kruopų sudėtyje, kiek man teko susidurt, sudėtyje būna 100% kviečiai be jokių priedų.
Tiesiog galvojau, kad neturi tų kruopų kur padėt, tai ir pasiūliau Witbier'ą - puikiausiai tiktų vietoj dribsnių
Bet aš nenoriu čia per daug prikarksėt - nesu patyręs aludaris - gal profai geriau paaiškins, gal dribsnių forma irgi kažką įtakoja ar pan...
Tiesiog galvojau, kad neturi tų kruopų kur padėt, tai ir pasiūliau Witbier'ą - puikiausiai tiktų vietoj dribsnių
Bet aš nenoriu čia per daug prikarksėt - nesu patyręs aludaris - gal profai geriau paaiškins, gal dribsnių forma irgi kažką įtakoja ar pan...
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Domaso, dėkui. Dėl kvietinių kruopų vietoj kvietinių dribsnių (parduotuvinių) pastebėjau dar ir tai, kad kvietinių dribsnių gan retai kur būna.
O dėl kūkūrūzų dribsnių tai jo - SA labai brangūs, o parduotuviniai ten visko prifarširuoti...Bet reiks jaučiu tiesiog "dėl sportinio intereso" bent kartą surizikuoti ir pabandyti, kas iš jų gausis. Bent kokie Kelloggs kiek rašo tai dar nėra taip žiauriai visko prikimšti...
O dėl kūkūrūzų dribsnių tai jo - SA labai brangūs, o parduotuviniai ten visko prifarširuoti...Bet reiks jaučiu tiesiog "dėl sportinio intereso" bent kartą surizikuoti ir pabandyti, kas iš jų gausis. Bent kokie Kelloggs kiek rašo tai dar nėra taip žiauriai visko prikimšti...
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Na, kas dėl kukurūzų, tai aš viriau ala "Corona" naudodamas kukurūzų kruopas (dribsnių nenaudojau dėl Tavo minėtų priežasčių). Nežinau ar ir su dribsniais tas pats būtų, bet kai apvirinėjau tas kukurūzų kruopas, tai jos vandens sugėrė toną, net netilpo į puodą, o kai atvėso tai gavosi toks didelis "tešlos gumbas", tai paskui į salinimą trupinau ilgai ir nuobodžiai
P.S. Kita vertus, dėl tų parduotuvinių dribsnių su priedais - be priedų aišku alui geriau, bet šiaip įdomu pasidarė: na gerai, sakykim juose cukraus įdėta - manau čia alui ne tragedija, juk susifermentuos Kitas klausimas kokia nors druska - čia jau įtariu būtų iš panašios operos kaip ir rūgštiniai salyklai (t.y. vandens mineralų "reguliavimas").
Beje, "statistika" apie "Kellogg's" :
<...> Kitų įmonių dribsniuose yra daug druskos. Pavyzdžiui, 30-yje gramų „Kellogg’s Corn Flakes“ dribsniuose yra daugiau druskos nei visame bulvių traškučių pakelyje „Walker’s“.
P.S. Kita vertus, dėl tų parduotuvinių dribsnių su priedais - be priedų aišku alui geriau, bet šiaip įdomu pasidarė: na gerai, sakykim juose cukraus įdėta - manau čia alui ne tragedija, juk susifermentuos Kitas klausimas kokia nors druska - čia jau įtariu būtų iš panašios operos kaip ir rūgštiniai salyklai (t.y. vandens mineralų "reguliavimas").
Beje, "statistika" apie "Kellogg's" :
<...> Kitų įmonių dribsniuose yra daug druskos. Pavyzdžiui, 30-yje gramų „Kellogg’s Corn Flakes“ dribsniuose yra daugiau druskos nei visame bulvių traškučių pakelyje „Walker’s“.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Druska (natrio chloridas) paryškina salyklo skonį. Galima naudoti vietoje kalcio chlorido arba kartu su juo. Tik nereikėtų persistengti, nes alus bus sūrus. Lietuviški bravorai deda druską į savo lagerius. Esu tai girdėjęs iš vieno technologo.Domaso rašė:Kitas klausimas kokia nors druska - čia jau įtariu būtų iš panašios operos kaip ir rūgštiniai salyklai
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Gyti, o kiek tos druskos (natrio chlorido) dėti, kad neperlenkt lazdos?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Geriausia tai kokiame nors brewersfriend'e pasiskaičiuoti. Na bet tarkime 4-5 gramai 20 litrų neturėtų būti per daug.AntaKalnietis rašė:Gyti, o kiek tos druskos (natrio chlorido) dėti, kad neperlenkt lazdos?
Esu naudojęs, nieko blogo nepastebėjau. Bet dar kalcio chlorido turiu, tai jį ir naudoju.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: kvietinių kruopų panaudojimas alui?
Mjo, reiks pabandyti bent dėl sportinio intereso. Dėkui už info.