Prireikė išvirti tokį alų
Ar bandėte kas nors tokį virti? Kalbu apie virimą iš ekstrakto. Pats nesu dar iš ekstrakto gaminęs, o čia dar toks
Tik nereikia iš karto užmėtyti akmenimis, kad virk tik normalų alų ir panašiai yra poreikis, reikia bandyti pagaminti kažką geriamo.
Be gliuteno
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Be gliuteno
Pasižiūrėk 'White Labs Clarity Ferm' jis visai gluteno nepašalina, bet labai stipriai sumažina jo kiekį. Aš bandžiau skaidrumui, pašalint chill haze, bet chill haze vistiek liko, kažkiek mažiau, bet nebuvo stipraus efekto.
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2020-12-06, 09:04
Re: Be gliuteno
Reikės pažiūrėti.
Aš radau pirkti, Skystas salyklo ekstraktas be gliuteno 1.5kg, tik prie jo nėra aprašymo jokio apie virimą, išsiaiškinau tik, kad reikia dėti cukraus arba gliukozės. Pats niekada nesu virtęs iš ekstrakto, apie kitus virimus iš ekstraktų info pilna, o BE GLIUTENO nelabai
Aš radau pirkti, Skystas salyklo ekstraktas be gliuteno 1.5kg, tik prie jo nėra aprašymo jokio apie virimą, išsiaiškinau tik, kad reikia dėti cukraus arba gliukozės. Pats niekada nesu virtęs iš ekstrakto, apie kitus virimus iš ekstraktų info pilna, o BE GLIUTENO nelabai
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Be gliuteno
Nelabai suprantu kur čia problema? Iš ekstrakto darant, iš vis jokių klausimų nekyla - naudoji salyklo ekstraktą be gliuteno ir viskas išspręsta.
https://www.alus.live/lt/skysti-alaus-e ... uteno.html
Cukraus tavo vietoj nedėčiau, geriau naudok dvigubą ekstrakto dozę tam pačiam kiekiui vandens. Ir iš vis - geriausia vadovautis hidrometro parodymais - ekstraktą vandeniu skiesk tol, kol pasieksi norimą pradinį tankį (Original gravity, OG), paprastam alui tai būtų apie ~1.050
Virimas iš ektrakto be gliuteno juk toks pat paprastas kaip iš bet kurio ekstrakto - tiesiog ištirpini ekstraktą vandenyje, o toliau verdi kaip parastą alų - užvirus dedi kartumo apynius, vėliau aromato ir t.t. Tada atvėsini, dedi mielių, fermentuoji ir baigta
https://www.alus.live/lt/skysti-alaus-e ... uteno.html
Cukraus tavo vietoj nedėčiau, geriau naudok dvigubą ekstrakto dozę tam pačiam kiekiui vandens. Ir iš vis - geriausia vadovautis hidrometro parodymais - ekstraktą vandeniu skiesk tol, kol pasieksi norimą pradinį tankį (Original gravity, OG), paprastam alui tai būtų apie ~1.050
Virimas iš ektrakto be gliuteno juk toks pat paprastas kaip iš bet kurio ekstrakto - tiesiog ištirpini ekstraktą vandenyje, o toliau verdi kaip parastą alų - užvirus dedi kartumo apynius, vėliau aromato ir t.t. Tada atvėsini, dedi mielių, fermentuoji ir baigta
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2020-12-06, 09:04
Re: Be gliuteno
Gal ir kvailai nuskambės, bet rašo, kad jis be cukraus, tai ką mano mielės valgys
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Be gliuteno
Maltozę, kaip ir kituose aluose. Salyklo ekstraktas tam ir paruoštas, kad jame būtų pakankamai maisto mielėms. Cukraus dėjimas dažnai rašomas tik dėl ekonomiškumo - dedi vieną pakuotę ekstrakto + 1kg cukraus/gliukozės, nes cukrus pigesnis už ekstraktą. Bet gauni daug prastesnį alų - geriau tada arba daryti per pus mažesnį kiekį alaus vien tik iš ekstrakto, arba naudoti dvigubą kiekį ekstrakto.
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2020-12-06, 09:04
Re: Be gliuteno
O dabar viskas aišku, ačiū.
- kerla
- Pranešimai: 16
- Užsiregistravo: 2020-10-15, 19:09
Re: Be gliuteno
Labas,
tai koks rezultatas gavosi ?