Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Sveiki,
Gal kas esate bandę sausą apyniavimą su dideliu apynių kiekiu? Sakydamas "didelis" turiu omeny 50 g ir daugiau granulių 20-22 L viedrui. Norisi daryti du variantus: (a) 50 g savaitei ir/arba (b) "dvigubą sausą apyniavimą" 50+50 g po 3-4 paras. Ir kitas susijęs klausimas - ar apskritai verta tai daryti? Nes iki šiol naudodavau vidutiniškai po 10-20 g antrinėn - ar sunaudojus 50 g vietoje 10 g efektas taip pat bus 5:1 proporcingai didesnis/geresnis?
Gal kas esate bandę sausą apyniavimą su dideliu apynių kiekiu? Sakydamas "didelis" turiu omeny 50 g ir daugiau granulių 20-22 L viedrui. Norisi daryti du variantus: (a) 50 g savaitei ir/arba (b) "dvigubą sausą apyniavimą" 50+50 g po 3-4 paras. Ir kitas susijęs klausimas - ar apskritai verta tai daryti? Nes iki šiol naudodavau vidutiniškai po 10-20 g antrinėn - ar sunaudojus 50 g vietoje 10 g efektas taip pat bus 5:1 proporcingai didesnis/geresnis?
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Manau bus gerai, tik nelaikyk savaitės. Geriau iki 4 dienų. Taip pat turėk omenyje, kad gausi ir nemažai kartumo tiek dėdamas.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Maistra, nu bet kažkokia "maksimali riba" gal egzistuoja? Tarkim, jei 1 kg sudėti ant 20-22 L antrinės viedro, kaži ar viedras nesprogtų Tiesiog įdomu iš "sportinio intereso".
GiN, o gal yra kažkokia formulytė, kuria bent apytiksliai būtų įmanoma paskaičiuoti (žinant apynių AA), kiek pridėtų IBU tas galingas kiekis sausame apyniavime? Nes aludariuklubas.lt skaičiuoklė su "nulis minučių" įvestimi jokių IBU pokyčių nerodo.
GiN, o gal yra kažkokia formulytė, kuria bent apytiksliai būtų įmanoma paskaičiuoti (žinant apynių AA), kiek pridėtų IBU tas galingas kiekis sausame apyniavime? Nes aludariuklubas.lt skaičiuoklė su "nulis minučių" įvestimi jokių IBU pokyčių nerodo.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Formulės man neteko matyti, nes nėra daryti rimti tyrimai šioje srityje. Paskaičius, visur sakoma, kad šaltas (sausas) apyniavimas teoriškai NEPRIDEDA IBU, kas tikrai yra netiesa, kurią ne kartą patikrinau empiriškai. Galima diskutuoti, kad tas kartumas yra šiek tiek kitoks, kad neizomerizuotos alfa rūgštys prideda ir kažkiek rūgštumo, bet kad prideda, tai faktas.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Dainius net nepradeda virti alaus neturėdamas atsargoj 5 kg apyniųAntaKalnietis rašė:Maistra, nu bet kažkokia "maksimali riba" gal egzistuoja? Tarkim, jei 1 kg sudėti ant 20-22 L antrinės viedro, kaži ar viedras nesprogtų Tiesiog įdomu iš "sportinio intereso".
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Žo eksperimentinį projektą "Apynių terapija" reiks bent kartą išbandyti Reiks dar su Dainium pasikonsultuot, kad nuo alfa rūgšties fermenteris nesprogtų
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Vyrai,
nebūkit skriagos. 50g apynių tai čia net nekvepia maksimumu.
Kažkada buvau įdėjęs linką, kaip apyniuoja komerciniai bravorai. Kartoju: http://www.homebrewtalk.com/10-tips-to- ... aroma.html
nebūkit skriagos. 50g apynių tai čia net nekvepia maksimumu.
Kažkada buvau įdėjęs linką, kaip apyniuoja komerciniai bravorai. Kartoju: http://www.homebrewtalk.com/10-tips-to- ... aroma.html
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
DV, ne kiek "skriagiškumo" reikalas, bet numatant virti kokį "Ella" IPA (kurie ne tik nemenkai pakainuoja, bet kuriuos dar ir itin sunku net atsisiuntimui Lietuvon rasti), nesinori labai "perdozuoti"
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Mano kuklia nuomone apynių bus per daug, jei jie nebetilps į fermenterį.
Latvijoje Metenyje kažkurie akudariai gyrėsi IPA lageriu su 200 gramų litrui ar panašiu kiekiu apynių sausam apyniavimui.
Latvijoje Metenyje kažkurie akudariai gyrėsi IPA lageriu su 200 gramų litrui ar panašiu kiekiu apynių sausam apyniavimui.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Zhiniukai, o gal kažką panašaus teko ragauti?
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Lagerį ir teko ragauti.
Tačiau jis buvo kažkelioliktas alus, ragautas tą vakarą, tai išskyrus tai, kad tikrai buvo kartus ir aromatingas, daugiau nieko nepasakysiu.
Pasirodo tai estų Tankerio darbas.
Tačiau jis buvo kažkelioliktas alus, ragautas tą vakarą, tai išskyrus tai, kad tikrai buvo kartus ir aromatingas, daugiau nieko nepasakysiu.
Pasirodo tai estų Tankerio darbas.
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Maksimalus apynių kiekis sausam apyniavimui
Nesinervink, sauso apyniavimo neperdozuosi.AntaKalnietis rašė:DV, ne kiek "skriagiškumo" reikalas, bet numatant virti kokį "Ella" IPA (kurie ne tik nemenkai pakainuoja, bet kuriuos dar ir itin sunku net atsisiuntimui Lietuvon rasti), nesinori labai "perdozuoti"