Puslapis 11

Dar vienas naujokas. BLONDE

Parašytas: 2020-12-11, 13:22
rk
Sveiki
dar vienas naujokas su 0 patirties, 0 įrangos ir ∞ noru galvoja apie pirmajį alų.
planuojamas receptas:
------------
Salyklas
BEST Pale Ale salyklas 4 kg
CaraCrystal salyklas 0,5 kg
Apyniai
Nugget 10g Virimui (kartumui) 60min
Cascade (US) 7 g Aromatui (virimui) 20 min
Cascade (US) 7 g Aromatui (virimui) 5 min
Mielės
Lallemand Danstar Nottingham - 11g
ty šiek tiek pakoreguotas https://www.aludariuklubas.lt/receptas/19733-sezono-mvp
20 litru vandens

Klausimai:
1.Ar tai vis dar Blond Elis?
2.gal būt reikia naudoti kitas mieles? (jei Fermentacija bus 22-23 laipsniai)?
3. jeigu norėsiu išvirti tik puse kiekio tai naudoti tik puse mieliu ar vis tiek visa pakelį?
4. ar vandenį naudoti iš krano (Kaunas) ar pirkti?

Re: Dar vienas naujokas. BLONDE

Parašytas: 2020-12-12, 17:09
Zalvarinis
1. Tai tiesiog yra labiau Amerikietiškas blond elis, o ne belgiškas.
2. Šitos mielės yra pakankamai pakančios aukštesnėms temperatūroms, tik šaldydamas misą, ją atvėsink iki kokių 17 laipsnių.
3. Dėk visą.
4. Naudoti iš krano.

Re: Dar vienas naujokas. BLONDE

Parašytas: 2020-12-12, 23:18
rk
1. kadangi tai būtų pirmas alus tai turbūt nėra didelio skirtumo ar tai amerikietiškas ar belgiškas elis. Svarbiausia kad būtų geriamas ir nereiktų gerti vienam ar visai išpilti.
Tik įdomumo dėlei ko trūksta ar ką keisti, kad tai būtų belgiškas blond elis?

2. .. apie mieles. Rašo kad Nottingham fermentavimosi temperatūra 14-21°, tai gal geriau naudoti kokias nors Mangrove Jack's M41 Belgian Ale kur temperatūra 18 - 28 °C?