Visų pirma nenorėkim čia pat per pora dienų išspręst visų klausimų. Reikia diskusijų, pažiūrėkim kaip kitur sprendžiami iš esmės tie patys klausimai, ir tada bus sprendimai. O kad daugelis sąlygų bus žinomos anksčiau nei šiemet aišku tiktai į naudą.
Trumpai dėl nagrinėjamų temų:
1. Dėl temperatūrų. Šiemet kaip ir Gytis minėjo, alų buvo galima laikyti tik šaldytuvuose, pernai - rūsio temperatūros pats tas ragauti. Bene labiausiai nervinantis dalykas buvo "ledo šaltumo" alus

Paskui pamažėle apšilo iki rekomenduojamos. Tai nesunkiai išsprendžiama, kad ir išimant prieš tam tikrą laiką iš šaldytuvo.
2. Dėl "ąsotėliu" esu skeptiškas. Bent jau mūsų keturių žmonių stalui, 0,5 l alų dar gana nemažai likdavo po degustacijos, o pilstyti vien dėl to, kad gal kažkam gali patekt mielių? Ir ką, praplaut dar reiks? Laikausi paprastumo principo, ar visos pastangos vertos abejotinos "mieliškumo faktoriaus? Nemanau.
3. Juokinga pastaba dėl surūgusio alaus pakeitimo kitu. Pirma, kieno sąskaita? Finalo alaus, ar dar papildomo butelio?
Antra, man neįdomu dėl ko jis nurūgštėjęs, tai pasak Audrylos, tiesiog fail'as. Taškas. Taigi jokių pakeitimų, vertinimas atitinkamas. Užtai ir reikia stengtis tinkamai paruošti alų.
Galbūt ir taikoma tokia praktika, kaip Regis minėjo, bet čia ne pasaulio čempionatas
Alaus laikymas iki konkurso atskiras klausimas, aš priekaištų neturiu. Turbūt yra ir galima ką patobulinti - rašykit.
4. Taros suvienodinimas. Yra logikos, bet ar tikslas vertos tokios kainos? Užtektų eliminuoti litrinę tarą, tarkim standartas puslitris, ir to užtenka. Dėl mažesnės 0,33 taros tvirtos nuomonės neturiu, galbūt verta padaryti išimčių.
Man užtenka 0,5 l - šiemet tokioj taroj ir pateikiau.
5. Dėl kategorijų/grupavimo tai čia atskira tema. Tiktai bet kokiu atveju turi būt tam tikri kriterijai, nes kitu atveju labai padidėja pernelyg laisvo vetinimo rizika, stiliai vistiek įstato į vėžes. Ši problema pagal mane kone visur ta pati.
O bendrai norėtųs paminėt, kad pasauly lygybės nebuvo ir nebus

Ir pergyventi kad vienam mažiau, kitam daugiau mielių pateko? Nepaskęskim smulkmenose!