Sveiki, čia vėl mane apnyko daug klaustukų prieš verdant naują alų.
Sumaniau išsivirti alutį pagal tokį receptą : https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... nigh-calma
Klausimai:
1. Kada panaudoti laktozę?
2. Kokį kiekį sodos naudoti po tekinimo, kad apsidrausti nuo nurūgštėjimo? Ar apskritai reikalinga šiam receptui?
3. Jei nedaryti antrinės, keliom dienom likus iki fermentacijos pabaigos įdėti visus ekstra priedus kaip vanilė, kava etc?
Ačiū!
Saldus milk stautas
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Saldus milk stautas
Oho receptas ir arklių maistas ir kava ir pipirai Daug vietos ko nors nepataikyti.
1. Laktozė paprastai dedama į virimo pabaiga.
2. O koks pas tave vanduo ?
3. Aš "priedus" dedu fermentacijai pasibaigus.
1. Laktozė paprastai dedama į virimo pabaiga.
2. O koks pas tave vanduo ?
3. Aš "priedus" dedu fermentacijai pasibaigus.
-
- Pranešimai: 30
- Užsiregistravo: 2017-12-30, 13:55
Re: Saldus milk stautas
Dėsiu tik kavos, vanilės ir kokoso drožlių, skrudintu ir neskrudintu, truputi pakeisiu
Vanduo turi būti šitas : http://www.vv.lt/lt/apie/vandens_kokybe ... viliai.php
Vanduo turi būti šitas : http://www.vv.lt/lt/apie/vandens_kokybe ... viliai.php